Predsjednik HDZ-a Andrej Planković u ponedjeljak je otkrio svoju imovinsku karticu. Kako javlja tportal, Plenković je vlasnik dvoetažnog stana od 187 metara kvadratnih neto stambene površine na zagrebačkoj adresi Vinogradi 80, koja se nalazi u sjevernom dijelu grada.

Ipak, u dokumentu koji posjeduje tportal stoji da je stan uveden s kvadraturom od 230m2 bruto stambene površine, a Plenković kaže kako je razlika u kvadraturi jer je stan u zgradi koja je sagrađena prije dvadesetak godina, a u to doba upisivala se bruto površina. “Stan u kojem živim sa suprugom i sinom, jedina je nekretnina u našem vlasništvu. Kupio sam ga 2003. i platio ga 201.000 eura, a kupljen je od prodaje obiteljske imovine i dijelom od mojih tadašnjih prihoda od nesamostalnog rada. Kako sam nekoliko godina živio u inozemstvu, stan je bio u najmu”, rekao je Plenković.

Supruga šefa HDZ-a Ana Maslać Plenković vlasnica je osobnog automobila Passat iz 2011. i to im je, naglašava Plenković, jedini automobil. Osim tog stana i automobila, kaže Plenković, ni on ni supruga nemaju ništa osim svojih redovnih mjesečnih primanja koja ostvaruju na svojim radnim mjestima. Plenković je zastupnik na plaći u Europskom parlamentu (8.000 eura), a supruga je voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale. Vlasnik je, kaže, i 60 dionica Hrvatskog Telekoma.

Komentiraj