Plenković osudio transparent, Božinović kaže da je siguran da policija radi na slučaju

Premijer Andrej Plenković u petak je iz Vukovara komentirao gnjusan transparent navijača, koji je jutros na Twitteru objavilo Srpsko narodno vijeće.

Plenković je rekao da fotografiju nije vidio, ali je jasno osudio ovakav čin. “Bilo što što je takvo ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu”, rekao je novinarima Plenković, prenosi N1.

Naglasio je kako su od jutros “svi vrlo aktivno angažirani na tom slučaju”.

Na pitanje jesu li identificirani počinitelji, Božinović je rekao kako je policija jedna od institucija koja “vrlo promptno, možda i najbrže od svih izvješćuje javnost o svemu što se radi, ali naravno da se to radi u trenutku kada budu mogli podijeliti s javnošću informacije koje budu mogli”.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Zagrebu je, pak, kazao da je siguran da policija radi na obom slučaju.

Zagrebačka policija zaprimila je niz prijava građana na skupinu navijača koji su jučer uslikani kako drže spomenuti transparent, neslužbeno doznaje Telegram. Pokušavaju utvrditi identitet osoba sa fotografije.

Doznaju i da je PU zagrebačka jučer obradila nekoliko pripadnika jedne navijačke skupine s područja Kustošije zbog narušavanja javnog reda i mira.

Fotografiju je snimio Nikola Šolić i jučer je objavio na društvenoj mreži Facebook. Šolić je uz fotografije napisao i da su navijači pjevali “ubi Srbina”.

MILOŠEVIĆ: “Ovo je jezivo i uznemirujuće za sve, a ne samo za Srbe”

Navijači u Zagrebu pozirali s jezivim transparentom

Komentiraj