Plenković osudio napad kod Knina: “To su djela pojedinaca, ne klima u društvu koja potiče nasilje”

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u četvrtak je, nakon Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske, komentirao jučerašnji napad na goste kafića u Uzdolju kod Knina, koji su gledali utakmicu Crvene Zvezde.

“To je za najoštriju osudu”, rekao je Plenković, istaknuvši, ipak, da se radi o djelima pojedinaca, a ne o klimi u društvu koja potiče nasilje. Plenković kaže kako ne vidi takvu klimu. “Ovo su individualna djela pojedinaca koja treba sankcionirati”, rekao je.

“Ono što radimo mi kao Vlada je upravo obrnuto, smanjiti polarizaciju, smanjiti isključivost i ići protiv onih snaga koje hoće tenzije u društvu, a takvih je dosta”, poručio je Plenković.

Istaknuo je da treba sankcionirati počinitelje takvih djela i da je to najbolja poruka i rješavanje problema. “Zato sam rekao da manjine trebaju biti dio parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše ćemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama”, istaknuo je.

Komentiraj