Na današnjoj konferenciji za novinare Darko Milinović kazao je kako se neće kandidirati za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice. Iako je, dodaje, skupio preko pet tisuća potpisa, nakon razgovora s Plenkovićem odlučio je da se neće kandidirati jer imaju gotovo identičnu viziju HDZ-a i Hrvatske.

“Shvatili smo da se na tim malim razlikama ne bi trebalo iscrpljivati u unutarstranačkoj bitci”, rekao je Milinović koji ističe da je najvažnije spriječiti SDP da se vrati na vlast. Vladu Zorana Milanovića najzvao je najnesposobnijom u povijesti.

“HDZ-u na raspolaganje moramo staviti sav potencijal jer je cilj pobjeda na izborima. Plenković mora preuzeti inicijativu i razgovarati sa novim koalicijskim partnerima, već sutra”, dodao je Milinović.

Milinović je sve članove stranke pozvao da se stave HDZ-u na raspolaganje. “Nemamo vremena za međusobno iscrpljivanje”, poručio je.

“Najvažnije je da HDZ bude čvrsta stranka desnog centra, da ima jaki europski štih, da HDZ bude riješen svih radikalizama. Svoje osobne interese i ambicije stavit ću ovaj put u interesu ne samo HDZ-a, nego i Hrvatske”, rekao je Milinović.

Podsjetimo, i Ivana Maletić je danas na Hrvatskom radiju rekla kako se neće kandidirati za predsjednicu stranke. Uvjerena je da Andrej Plenković može ponuditi nove, važne ideje. Smatra i da nije presudno hoće li na unutarstranačkim izborima biti više kandidata, ili samo Plenković.

Komentiraj