hina

PLENKOVIĆ “Ohrabrujući su podaci o zaposlenosti”

Premijer Andrej Plenković na posljednjoj je sjednici Vlade uoči ljetne stanke održao uvodnu riječ, javlja N1.

Još se jednom prisjetio preminuloga Olivera Dragojevića. “Hvala mu još jednom na svemu što je učinio za hrvatsku glazbu i hrvatsku kulturu”, kazao je Plenković.

Danas ćemo imati prijedlog smjernica ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2019. do 2021. One će biti putokaz i za pripremu proračuna. Riječ je o nastavku kretanja pozitivnih ekonomskih aktivnosti u srednjoročnom razdoblju, a nastavljamo s fiskalnom konsolidacijom, kazao je Plenković.

Želimo da proračun koji ćemo usvojiti krajem godine bude podstrek za rješavanje pitanja demografske obnove, revitalizaciju, obrazovnu reformu. Ono što je najvažnije da, kad je riječ o fiskalnim makroekonomskim kretanjima, rast bude održiv, a da nastavimo ubrzano s trendovima koji pokazuju da bismo do 2021. bili blizu ispunjenja kriterija iz Maastrichta, rekao je Plenković.

Dotaknuo se i podataka o zaposlenosti, rekavši da su podaci ohrabrujući. Raste zaposlenost, mislim da je to jako dobro. Podaci o sezonskoj zaposlenosti bolju su nego dosad, rekao je Plenković, dodavši da će Vlada proširiti i broj kvota za strance. “Mislim da je to realno obzirom na sve što se događa na tržištu”, rekao je Plenković, dodavši da mu je drago da nije došlo do pada nezaposlenosti, nego do stvarnoga rasta zaposlenosti.

Ministar Bošnjaković je predstavio konture izumjena Ovršnog zakona, mislim da je on četvrti element u procesu rješavanja pitanja blokiranih građana. Čini mi se da je jako puno napravljeno na racionalizaciji troškova, pojednostavljenju postupka i na pravičnijem pristupu cijeloj ovoj temi, kazao je.

Komentiraj