hina

PLENKOVIĆ: “Odnose sa Srbijom ćemo morati razmotriti”

Premijer Andrej Plenković u petak je komentirao odluku Srbije da potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića proglase personom non gratom, javlja televizija N1.

“To je loša odluka,  tu nema reciprociteta. Nema nikakvog reciprociteta iza činjenice koju je jučer već rekao Damir (Krstičević), o dva svijeta. Svijet poštovanja, digniteta i politika neprimjerenih, uvredljivih izjava i provokacija, koju je više puta pokazao Vulin. Kada se predsjednica vrati iz Skoplja održat ćemo odgovarajuće sastanke”, kazao je Plenković.

Je li jedna od opcija povlaćenje hrvatskog veleposlanika iz Srbije? Plenković kaže da opcija ima više: “Nema nikakve žurbe. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane ići će dalje svojim putem. Hrvatska ima svoje zadaće u okviru NATO-a i EU-a, a odnose sa Srbijom ćemo morati razmotriti, kako i na koji način ćemo ih voditi.”

Na pitanje je li razgovarao s predsjednicom premijer je kazao da su “u kontaktu”.

“Hrvatska vodi obzira prema svom dignitetu. Nema uspoređivanja neusporedivog, nećemo dozvoliti da nam se lijepe etikete koje će otpasti prije nego se zalijepe”, poručio je Plenković.

 

Komentiraj