Plenković odgovorio zašto je protiv saborskog istražnog povjerenstva

Premijer Andrej Plenković komentirao je političke aktualnosti, ali i odgovorio zašto je protiv saborskog istražnog povjerenstva.

Plenković je rekao da  prijedlog “odudara od prakse i koncipiran je kao radna skupina oporbe”.

“Oni tu predviđaju stvari koje su protuzakonite, to je pravni dio, a politički dio – na izborima prije samo tri mjeseca građani su dali povjerenje HDZ-u, oni su te izbore izgubili “, rekao je Plenković u Dnevniku Nove TV.

“Imali ste situaciju da državna tajnica u prošloj vladi završi u pritvoru. Pisali su to kao da se čude da DORH i USKOK rade po zakonu”, kaže premijer i ističe da prema načinu na koji je napisan prijedlog ne može proći nikako.

“Mi smo glavni inicijatori zakonskih promjena”, kaže premijer. “Mogu djelovati preko tri odbora kojima su na čelu”, dodaje.

“Što se tiče trojice ministara, razgovarao sam s njima. Išli su na to mjesto u varijanti da idu kod koga? Šefa javne tvrtke (…), što bi u njihovim očima moglo biti sporno?”, pita se premijer.

SOA se bavi nacionalnom sigurnošću koja u slučaju Janaf nije bila ugrožena

“Fama o tome da SOA stoji tu iza ugla, to ne postoji. SOA se bavi nacionalnom sigurnošću i radikalno je pogrešno da je sigurnost bila ugrožena kod Janafa. Ono što vidimo u ovom trenutku su neka pogodovanja, namještanja natječaja, time se bave DORH, USKOK i policija”, kaže premijer.

Je li normalno da Kovačević ima toliko imovine u odnosu na njegova primanja?

“Porezna vjerojatno radi, kao i mnogi drugi, na temelju nekih prijava”, kaže Plenković te kaže da će postupak sve utvrditi.

“Postoji unutar Porezne uprave”, odgovorio je na pitanje bi li se trebao ponovno aktivirati porezni USKOK.

Komentiraj