HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Plenković odgovorio na kritike predsjednice

Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu je, na sjednici Vlade, posredno odgovorio na kritike Vladi, koje je ranije danas u Krapini uputila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prenosi N1.

“Vidimo da je u javnosti česta tema koliko makroekonomski pokazatelji koji su jako dobri i na koje smo ponosni, imaju efekt na građane. Tu poveznicu moramo više emancipirati u našim nastupima. Prosječna plaća je porasla za tri posto, na godišnjoj razini za šest posto. Povećana je i potrošnja, posebno u Adventu čime su ljudi pokazali da su mnogi imali veću plaću – to su podaci koje moramo dovesti u prvi plan, nezaposlenost nam je rekordno niska, stopa zaposlenosti raste, nastavili smo s poreznim rasterećenjem. Sve su to mjere koje će osjetiti građani”, kazao je na početku sjednice Plenković te se dotakao i Ovrdšnog zakona.

“Ministarstvo pravosuđa radi na pripremi novog cjelovitog Ovršnog zakona. Ministar pravosuđa i drugi ministri koji su vezani za ovu temu imaju jasnu zadaću da u sljedećim tjednima i mjesecima riješimo i taj problem koji opterećuje velik broj naših sugrađana”, rekao je.

Komentiraj