Plenković odgovara: “Dva dana nakon potresa on u klubu jede da se ne baci”

Nastavlja se ‘tvrda kohabitacija’ predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. Posljednja epizoda bila je u subotu, kada je Milanović iz Samobora ponovno napao Plenkovića.

Između ostalog, Milanović je Plenkoviću poručio da ako ne može izdržati pritisak, neka ‘ide mami’.

Milanović o Plenkoviću: “Do jučer ne zna ništa, a sad riga vatru kao plameni jazavac”

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Plenkovića, koji je nakon sastanka Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” izjavio:

“Imamo predsjednika na dužnosti zadnjih 9 mjeseci. Umjesti da igra ulogu namijenjenu poslu, on pokazuje destabilizaciju. ima nepoštovanje prema himni, saboru, pokretač je nepovjerenja prema ulozi stožera. On je rekao da je korona poput karijesa, ako je netko u stanju to reći a mi imamo preko 1000 zaraženih i preko 350 mrtvih do sada, to je podrivanje aktivnosti u borbi protiv koronavirusa i to dolazi od predsjednika. To je prva stvar”.

Potom je nastavio o aferi Janaf. “Drugo, ne prestaje napadati policiju, DORH i USKOK. Da napada vladu politički to smo navikli. On je dakle u protiv borbe s koronom i de facto korupcije. Istog čovjeka koji dva dana nakon potresa ide u Klub kako se ne bi bacio višak hrane koji je donio prijatelj Ante ili Toni, dok mi gledamo što sve treba popraviti…Eto to je predsjednik države koji je izabran jer se stvori krug ljudi oko Škore kako bi izbacili Kolindu i kasnije podržali Milanovića. Pomogli su mu gospoda poput Škore i Mosta”, rekao je Plenković.

Dodao je da je kao on, rekao bi da je ’54-godišnji šmrkavac’. “Ali, ja to neću reći. To je njegov nivo rasprave, da bi sveo ozbiljnu raspravu na minimiziranje i relativiziranje. Identičan je narativu ljevice”, dodao je predsjednik Vlade.

Poručio je da Milanović relativizira i da nije isto slanje pisama i pucanje po policiji i vladi na Markovom trgu.

“Priča se i o tome tko je kakav premijer. Mi smo naslijedili dug, sad imamo gospodarski rast, naša vlada je doprinijela borbi protiv korupcije. Netko možda samo ima dug jezik, a puno obaveza kojim se treba baviti. Ako on ovako nastavi može dovesti do toga da se mnogi zapitaju kakva je uloga institucije predsjednika”, rekao je predsjednik Vlade.

Komentiraj