Miranda Cikotic/PIXSELL

PLENKOVIĆ: Očekujem pobjedu Krstulovića Opare i Ževrnje na lokalnim izborima

Predsjednik HDZ i predsjednik Vlade Andrej Plenković je na svečanom obilježavanju 27. godišnjice osnutka splitskog HDZ-a u subotu rekao kako očekuje da će na lokalnim izborima u svibnju pobijediti kandidati HDZ-a za splitskog gradonačelnika i splitsko-dalamtinskog župana Andro Krstulović Opara i Zlatko Ževrnja.

“Igramo na Krstulovića Oparu za splitskog gradonačelnika i Ževrnju za župana splitsko-dalmatinskog, oni imaju moju osobnu podršku, a također očekujem da lista HDZ-a za splitsko Gradsko vijeće ostvari dobar rezultat,” rekao je Plenković obraćajući se nazočnima na svečanoj sjednici splitskog HDZ-a. HDZ-u je Split jako važan jer taj grad ima sposobnosti postati “pulsirajuće središte Mediterana,” rekao je.

Plenković: Nastavljamo proeuropsku politiku

Plenković je istaknuo kako će HDZ-ova Vlada s njim na čelu nastaviti voditi proeuropsku politiku.
“To je Vlada, kome god to ne bilo drago, izrazito europski orijentirana zato što dijelimo civilizacijske vrijednosti našeg europskog kontinenta a to nam je zadaća još od govora prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u hrvatskom saboru 5. svibnja 1990. godine,” kazao je Plenković.

HDZ se suprostavlja “nihilistima i onima koji imaju logiku koja je više rušilačka a ne graditeljska,” rekao je. “Suprstavljamo se onima koji šire demagogiju i dezinformacije, a takvih je puno diljem europskog kontinenta. Oni imaju svoju zadaću i ambiciju, a naša je zadaća da se političkim sredstvima, argumentima i odgovornim ponašanjem borimo protiv njih, i to ćemo raditi,” rekao je Plenković.

Hrvatska se nalazi pred velikim izazovima, rekao je i istaknuo da joj je trajna zadaća “stabilnost  Bosne i Hercegovine i položaj hrvatskog naroda u BiH”. “Nastojat ćemo biti Vlada  koja će riješti brojna pitanja koja opterećuju naše odnose sa sujedima, ali rješavat ćemo ih inteligentno, smireno nastojeći se oduprijeti svim sredstvima političkim i diplomatskim koja imamo, čvrsto štiteći interese hrvatske države, ” poručio je Plenković.

Dodao kako pri tomu misli i na odnose Srbijom, s čijim je prmijerom Aleksandrom Vučićem kratko razgovarao jučer u Davosu. “Namjerno i svjesno se ne lovimo na udicu, nego vodimo odgovornu politiku, a to ćemo i nastaviti. Isto je i u odnosima s drugim susjedima, nama prijateljskim članicaam Europske unije, Mađarskom, Slovenijom i Italijom,” kazao je Plenković.

Član Predsjedništva stranke i ministar obrane Damir Krstičević naglasio je važnost predstojećih lokalnih izbora, a podsjetio je i da je Plenkovićeva Vlada prva koja je povećala proračunska sredstva za hrvatske Oružane snage. “Moramo biti jači i bolji od onih koji nam prijete, Hrvatsku više nitko i nikad neće ugroziti,” poručio je. Najavio je kako će se uskoro pristupiti davanju imena institucijama, školama, ulicama po “velikanima Domovinskog rata.”

Ževrnja: Podržite Krstulovića, a nemojte zaboraviti i mene

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić je rekao kako je  Plenković zaslužan za konsolidiranje stanja u HDZ-u, te kako je splitski HDZ spreman promijeniti stvari na bolje i u Splitu.

Predizborni slogan splitskog HDZ-a je “Split je glavni,” on je motor razvoja Dalmacije i južnog dijela Hrvastke, a ima sposobnost odigrati važnu ulogu i za Hrvate u susjednoj BiH, rekao je kandidat za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović Opara.

“Podržite Andru Krstuloviča -Oparu za splitskog gradonačelnika a nemojte zaboraviti i mene,” pozvao je nazočne kandidat za župana i aktualni župan Zlatko Ževrnja i dobio pljesak.

Komentiraj