Plenković: “Očekujem od dežurnih dušebrižnika da reagiraju na govor mržnje”

Premijer Andrej Plenković boravi u posjetu Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Komentirao je što očekuje od Vanđelića na čelu Fonda za obnovu.

“Očekujem da zajedno s Vladom pridonese obnovi i Grada Zgareba i Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Očekujem njegov doprinos, kao i svih drugih”, kazao je Plenković.

Osvrnuo se na izjavu Peđe Grbina da je on nositelj diskriminacije u Hrvatskoj.

“Ne znam, ja sam vidio samo kratko taj naslov. Nisam shvatio elaboraciju. Je li mislio na gospođu Holy koja govori o dotepencima u Zagrebu, Je li možda mislio na gospodina Klisovića koji govori o Hercegovcima i kandidatima iz Hercegovačke. Najvažnije je da on malo provede jednu vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe, pogleda svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu i vidi što govore i kakve poruke nejednakosti i diskriminacije šalju i građanima Zagreba. Očito je ta politika diskriminacije postala neki novi trend pa vidim da i on tome daje doprinos”, rekao je Plenković.

Plenković je upitan za komentar na potez portala Index čije čitatelje, u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys, danas dočekuje pop-up u kojem se kod pristupanja portalu mogu opredijeliti jesu li ljudi ili članovi HDZ-a.

“Ja najprije očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na takve pojave, pojave diskriminacije i pojave govora mržnje. Mislim da bi to bilo blagotvorno za društvo jer ta vrsta šutnje traje sada jedno desetak dana, a ja sam siguran da će svi dušebrižnici na to reagirati”, rekao je Plenković.

Komentiraj