Plenković objasnio kako će funkcionirati propusnice i hoćemo li putovati na more

Vlada je u četvrtak prihvatila zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojim se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera i to od ponedjeljka, 27. travnja te 4. i 11. svibnja.

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice u zagrebačkoj NSK pojasnio neke detalje oko izdavanja propusnica nakon popuštanja mjera. Komentirajući sustav propusnica premijer je rekao da one ostaju, no širi se spektar razloga za njihovo izdavanje.

Od polovice svibnja građani će prema tome moći tražiti propusnicu i za godišnji odmor.

“Proširit će se opseg razloga za izdavanje propusnica. One ostaju kao pravilo, ali opseg će biti povećan uz praćenje epidemiološke slike. Što se tiče trgovina, HZJZ će izraditi precizne preporuke, vjerojatno će se raditi dvokratno. Ako se do tad epidemiološka slika popravi, recimo vi želite iz Krapine u Vodice, pokažete rezervaciju smještaja i za to ćete dobiti propusnicu. One ostaju kao mehanizam jer ih u slučaju pogoršanja moramo imati. Pokazale su se izrazito korisne jer su ograničile jedan od načina kako se virus širi”, rekao je Plenković.

FOTO: Pogledajte kad se što otvara i pod kojim uvjetima

Komentiraj