Plenković o Tušeku: “Radari u klijetima ne funkcioniraju baš. Gotovo mi je nevjerojatno da se takvo što dogodilo”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u utorak se, nakon sastanka vladajuće koalicije, obratio novinarima. Komentirao je slučaj Žarka Tušeka i nuđenje tajnog financiranja kampanje nezavisnom vijećniku Oroslavja.

Na pitanje koliko je Žarko Tušek postao teret HDZ-u, Plenković je odgovorio da treba odgovoriti ima li u cijeloj aferi velikih temelja za odgovornosti.

“Jedna gruba politička pogreška, ne znam kako mu se to dogodilo, on je preiskusan političar, da ode na sastanak i završi ovako kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja. Politička greška koja se nije smjela dogoditi”, rekao je.

Dodao je da se Tušek nije informirao s kime se ide naći te da se radi o čovjeku koji je široj javnosti postao poznat nakon što je dobio propusnicu. “Radari u klijetima ne funkcioniraju baš. Gotovo mi je nevjerojatno da se takvo što dogodilo. Ne vidim koja bi bila politička poveznica s gospodinom s kojim se sastao. Pogreška”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz zagorskog grada Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. Šimunić je za 24sata ispričao da ga je na razgovor sa Žarkom Tušekom zvao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. Našli su se u klijeti gradonačelnika iznad Oroslavja u subotu, 16. siječnja. Šimunić je razgovor snimao.

‘I plakate bumo riješili’: Nezavisni vijećnik iz Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti uoči lokalnih izbora

Žarko Tušek: “Snimka je autentična, Šimunić me pokušao neljudski diskreditirati”

Komentiraj