PLENKOVIĆ O TODORIĆEVIM OPTUŽBAMA “Koliko se ja sjećam prije donošenja zakona kompanija nije dobila likvidnost za funkcioniranje”

HINA/ Dario GRZELJ

Premijer Andrej Plenković u subotu je, na otvorenju Tjedna sporta na Jarunu, komentirao procjenu rejtinga Hrvatske Standard&Poorsa i Todorićev javni istup u vezi Agrokora.

“Ovo je već drugi put da je Standard&Poors podigao rejting i to je izvrstan korak da vratimo rejting na investicijsku razinu. Ono što je dobro je gospodarski rast, smanjivanje deficita, a smanjivanje javnog duga je ono na čemu ćemo ustrajati, kao i nastavak strukturnih reformi”, rekao je Plenković.

Prokomentirao je potom i jučerašnji javni istup Ivice Todorića. “Ja sam zadnjih pet i pol mjeseci od brojnih političkih aktera i komentatora bio optuživan da štitim čovjeka i da želim na porezne obevnznike prebaciti dug i sada se pokazuje da te optužbe nisu točne. Naš jedini interes je bio zaštititi gospodarstvo. Ne samo da su zadržana radna mjesta nego i opskrba Hrvatske tijekom najbolje turističke sezone, temeljni cilj je bio ostvaren. Upitajte OPG-ovce što bi bilo da nije bilo tog poteza. Koliko se ja sjećam prije donošenja zakona kompanija nije dobila likvidnost za funkcioniranje”, rekao je Plenković dodajući kako njegova Vlada poštuje pravu državu, i to je ono što njegovu ‘stranku čini drugačijom’, prenosi N1.

“Naša pozicija je bila da restrukturiranje ima transformacijski učinak na hrvatsko gospodarstvo, mi smo otvoreni da se sve istraži. Jasno je da je zakon donesen u skladu s Ustavom RH. Ja znam što Vlada radi i kojim se načelima vodimo”, zaključio je.

Komentiraj