PLENKOVIĆ O ŠTRAJKU: “Očekujem da se danas stvar završi”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak štrajk učitelja i pregovore koje Vlada vodi sa sindikatima.

“Pravo na štrajk je jedno od prava koje naši građani u bilo kojem sektoru mogu i imaju pravo koristiti. S te strane ne vidim ništa neobično, što se tiče poruke o važnosti obrazovanja, ne samo da smo je čuli, nego je znamo”, rekao je Plenković.

Dodao je da proračun Ministarstva znanosti i obrazovanja ima 18,3 milijardi kuna, što je najviše u povijesti sredstava za obrazovanje i znanost.

Plenković je kazao da je dijalog stalan, a nastavit će se i danas poslijepodne, nakon prosvjeda. “Apeliram na sindikate, na vođe sindikata, da vode računa o tome da bi bilo dobro da djeca što prije krenu u školu. Ako je bilo pitanje jesmo li čuli poruku, jesmo. Jesmo li povećali plaće u dosadašnjem mandatu? Jesmo. Hoćemo li je povećati za 6 posto? Hoćemo. Hoće li porasti plaća za 18,3 posto? Hoće”, rekao je Plenković.

Kaže i kako misli da imaju rješenje. “Rješenje ide za ciljem da nam djeca idu u školu, da nastavnici budu zadovoljni i da ova priča završi na način da svi možemo kazati da smo unaprijedili sustav”, rekao je premijer.

Upitan je i očekuje li ovaj tjedan završetak štrajka u školama. “Danas. Ja danas očekujem da se stvar završi”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Komentiraj