Plenković o Škorinoj izjavi: “Treba malo otvoriti horizonte pa komentirati teme”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je sudjelovao na radnom sastanku s veleposlanicima i stalnim predstavnicima Republike Hrvatske u okviru aktivnosti u državama članicama Europske Unije tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Sastanak je održan u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Plenković je za N1 komentirao komentar predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je poručio da nije dobro stavljati u fokus Zapadni Balkan. “Svatko tko je slušao, pročitao program prioriteta, tko je pročitao govor koji sam imao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, mogao je na razborit, razuman, informiran način vidjeti što je Hrvatskoj važno”, rekao je Plenković.

“Sastanak na vrhu između država članica Europske unije i Zapadnog Balkana u Zagrebu je dugo planiran i smišljen sastanak. Mi to gledamo s interesa što Hrvatska može učiniti za Hrvate u BiH, koji su konstitutivan narod, što može učiniti za prava Hrvata u Srbiji. Treba malo otvoriti horizonte, optike, pa komentirati teme, ali nadoći će to”, objasnio je.

Komentiraj