Plenković o sjednici VNS-a: “Nije to trakavica, treba još dogovoriti datum i teme”

U Središnjici HDZ-a u ponedjeljak je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka.

Premijer Plenković rekao je da su na sjednici vrha stranke raspravljali o izborima u BiH, koronakrizi, dogovoru sa Sindikatima i cjepivu.

Plenković je komentirao odlazak predsjednika na Ovčaru. Naime, Zoran Milanović ove će godine odati počast žrtvi Vukovara polaganjem vijenca na Ovčari i neće biti u Koloni sjećanja. “Svatko bira svoj način, primili smo tu informaciju na znanje. Mi u Vukovar idemo već sutra”, kazao je Plenković i komentirao sjednicu VNS-a i Milanovićev prijedlog. “Što se tiče komunikacije oko VNS, mi ćemo sutra odgovoriti na nekoliko detalja”, rekao je Plenković pa dodao da će sastanak VNS-a biti, samo moraju dogovorti datum i teme.

Upitan o Milanovićevim uvjetima, premijer je odgovorio: “Ne postoji uklopljavanje, postoji dogovor o terminu, sadržaj. Ako je tema, primjerice koronavirus, ne vidim razlog da na sjednici ne bude Beroš. Nema dopuštenja, dogovarat ćemo se oko toga. Što se tiče prava Hrvata u BiH, mislim da tu možemo naći kompromis, a o ostalim tema ćete čuti”.

Kaže da ne isključuje brz odgovor, a o terminu sasatanka kaže: “Nije to trakavica, to je dogovaranja. Nije naš sport preko medija”.

Osvrnuo se na mogućnost da u Vukovar dođe oko 10.000 ljudi.

“Nemam informacija da će doći oko 10.000 ljudi. Mi smo odredili epidemiološki okvir za Vukovar”, rekao je Plenković pa dodao da će, ako će se svi pridržavati propisane mjere da se kolona kreće u skupinama od 25 ljudi, sve biti u redu.

Komentiraj