Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak u Velikoj Gorici vezano za razvoj širokopojasnog interneta, kako je Vlada fokusirana na pronalaženje optimalnog modela te da ispuni ciljeve “Digitalne agende za Europu 20/20”, no, naglasio je i kako će voditi računa da se racionalno uključi postojeća infrastruktura i da Hrvatsku ne dovodi u nove financijske obveze koje nisu nužne.

Plenković je odgovarajući na novinarski upit što je razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o izgradnji i dostupnosti širokopojasnog interneta rekao da je Vlada fokusirana na pronalaženje optimalnog modela.

“Vlada je fokusirana da ispuni ciljeve europske digitalne agende 20/20, daljnji razvoj širokopojasnog interneta. Dostupnost brzog interneta svim hrvatskim građanima je jedna od strateških zadaća. Sigurno ćemo naći model koji će odgovarati ispunjavanju tog cilja i model koji će na racionalan način uključiti postojeću infrastrukturu. Vodit ćemo računa o tome da ne dovodimo u nove financijske obveze koje nisu nužne”, rekao je Plenković.

Cilj je Digitalne agende za Europu omogućiti građanima i poslovnim subjektima da najbolje iskoriste digitalne tehnologije.

Komentiraj