HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

PLENKOVIĆ O PREDSJEDNIČINIM IZJAVAMA “Ona nije dovoljno upućena u dosje”

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Dnevniku HRT-a komentirao najavu SDP-a o pokretanju njegovog opoziva, ako i današnje ‘saboritanje’ saborske sjednice i optužbe oporbe da je vezano za Agrokor Vlada počinila nacionalnu veleizdaju.

“Oporba je imala inicijativu za jednog, drugog ministra, treću ministricu, sada cijelu vladu. Žele destabilizirati proces restrukturiranja Agrokora, kompanije koja ima najveći utjkecaj na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav. To su oni koji su željeli da najveća hrvatska kompanija ode u stečaj, ne misleći na radna mjesta, financijsku stabilnost, međunarodni imidž RH. To je jadno i neodgovorno, neće im proći, kao što im ni dosada ništa nije prošlo”, rekao je Plenković.

Dodao je da je izvanredni povjerenik Ante Ramljak pregovarao s brojnim kreditorima. “Oni koji daju novac traže jamstva, no nikakav ugovor ne može derogirati parava vlade niti zakon”, kaže Plenković te naglašava da se radi sve da se izbjegne terećenje hrvatskih poreznih obveznka.

Plenković je komentirao i izjave presdjednice Kolinde Grabar Kitarović, te rekao da predsjednica nije dovoljno upućena u dosje. “Dali smo joj kvalitetan i ekstenzivan brifing prije posjeta Rusiji i čini mi se da je tada dobila sve informacije relevantne za rješavanje krize u Agrokoru”, rekao je dodajući da se nalazimo u hibridnom ratu u kojem sudjeluje mnogo aktera.

Ponovio je da je njihov cilj restrukturirati Agrokor, održati funkcioniranje svih kompanija i očuvati radna mjesta. “Sve što oporba radi je neodgovorna politika, politikanstvo kojim žele ušićariti neke poene, no možda je bolje da ne idemo na izbore, jer tek će tada vidjeti kako će proći”, rekao je Plenković.

Komentiraj