EPA/ANDREAS SCHAAD

PLENKOVIĆ O PISANJU NACIONALA “Razgovarat ću s Brkićem”

Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je iz Ženeve komentirao današnje izdanje Nacionala, koji je u današnjem broju objavio da je Brkić 2011. godine kriminalcima i prostitutkama odavao informacije o policijskim istragama.

“Ja sam samo kratko vidio članak, nisam stigao detaljno. Provjerit ću to kad dođem u Zagreb. Za mene je to bila prva vijest pa mi je teško detaljnije komentirati”, rekao je Plenković i dodao da je stoga teško napraviti procjenu štete HDZ-u.

“Važno je da se kao stranka i kao vlada bavimo bitnim stvarima za Hrvatsku. To mi je prioritet. Održati stabilnost”, rekao je Plenković novinarima i istaknuo da će održati sastanke prije poslijepodnevne sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje bi li se Brkić trebao obratiti javnosti, Plenković kaže: “Vidjet ćemo sve popodne, što se tiče medijskih nastupa i oko toga ćemo razgovarati”.

“Sve moguće afere, ali i sve drugo što se može rasvijetliti, treba se rasvijetliti do kraja. To je najbolja politika odgovorne vlade”, rekao je.

Na novinarsko pitanje radi li se o ‘prekomjernom granatiranju Brkića’, Plenković kaže kako nije na njemu da špekulira. “Nema tu nikakvih osobnih stvari. Mediji rade svoj posao. Očito objavljuju određene informacije. Ja sve što čujem prvo provjeravam i analiziram”, poručio je.

Komentiraj