Hina Dario GRZELJ

PLENKOVIĆ O OREPIĆEVIM NAVODIMA “Moja poruka je jasna, konstantna, neovisno o kome je riječ”

Premijer Andrej Plenković reagirao je u srijedu na navode Vlahe Orepića, bivšeg ministra unutarnjih poslova, koji je za Globus izjavio kako je uoči lokalnih izbora zaustavljena istraga i moguće uhićenje Ivice Todorića.

“Ja sam bio vrlo jasan na otvorenim sjednicama Vlade. I kao političar i kao pravnik jasno odvajam politiku stranke i izvršnu vlast od djelovanja policije, DORH-a i pravosuđa i zato očekujem da istu percepciju uloge policije i DORH-a imaju oni koji su obnašali funkciju ministra unutarnjih poslova, a koji su u trenutku kad su ostali bez funkcije pozivali narod na ulice”, rekao je Plenković dodajući da vidi da nema percepcije potpune neovisnosti rada policijskih ijela.

“Moja poruka je jasna, konstantna, neovisno o kome je riječ”, rekao je Plenković. Na novinarsko pitanje hoće li zbog tih izjava tužiti Orepića, premijer kaže da bi svaki dan zbog izjava mogao nekoga tužiti. “Ali, kad sam se odlučio baviti javnim poslom, onda ću to trpjeti na svojim leđma”, poručio je.

Orepić je u razgovoru za Globus izjavio kako je premijer imao potrebu naglasiti da ne želi nikakva uhićenja prije lokalnih izbora. “Bez obzira na to što se mogu i složiti da bi eventualna uhićenja vezana za Agrokor, kako tada, tako i danas, utjecala na izbore, takvu intervenciju smatram neprimjerenom. Uhićenja ili bilo kakvo djelovanje represivnog aparata ne mogu i ne smiju ovisiti o volji premijera”, kazao je Orepić.

Komentiraj