PLENKOVIĆ O ODLUCI POVJERENSTVA “To nije moj posao”

Filip Kos/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Rijeci komentirao odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da otvori predmete protiv ministrice Gabrijele Žalac i ministra Zdravka Marića.

Plenkovć je rekao da to nije njegov posao te da takvih slučajeva ima puno. Dodao je kako je to na Povjerenstvu.

Kad je u pitanju situacija u Uljaniku i 3. maju, premijer je rekao da brinu i Vladu, ne samo radnike. “Mislim da su za identitet Rijeke i Pule izrazito bitni i 3. maj i Uljanik. Mi razumijemo sve moguće aspekte ovih tema, zato i gledamo na koji način prići rješavanju ovog problema, koji je sve samo ne jednostavan”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Podsjetio je da je država u brodogradnju u proteklih 28 godina uložila 35 milijardi kuna, od čega pozamašan dio u Uljanik i u 3. maj. “Došlo je do niza pogrešnih poslovnih odluka i propusta. Mi nastojimo toj temi pristupiti racionalno. Sve odluke koje su pred nama moraju voditi računa o svim aspektima”, rekao je Plenković.

Sastanak s Miloradom Pupovcem, kaže, prošao je dobro. “Razgovarali smo o svim aspektima suradnje, funkcioniranju parlamentarne većine. Oni su i dalje dio parlamentarne većine”, rekao je Plenković. Istaknuo je da njegove izjave o mogućem izlasku iz vladajuće koalicije nije doživio nikakvim pretjerivanjem.

Komentiraj