Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji u Šibeniku sudjeluje na konferenciji o EU fondovima, komentirao je nestanak spisa iz DORH-a.

Na pitanje je li normalno da se jedan pravosudni spis izgubi i treba li za to netko odgovarati, Plenković je kratko odgovorio: “Nije i treba”.

Dodao je kako ne zna radi li se o zataškavanju. “Očekujem od državnog odvjetnika da, nastavno na ono što je rekao jučer, pojasni dodatno tu situaciju”, rekao je Plenković.

Premijer je istaknuo kako su se ove teme otvorile beu njegovog upliva, ili bilo čijeg tko je povezan s njim ili vodstvom HDZ-a i Vlade. “Sve to treba raščistiti i treba utvrditi činjenice. Ovo nisu stvari koje su donose na temelju dojma ili nekakvih kontekstualnih elemenata. Nego treba vrlo jasno vidjeti činjenice i kada se to utvrdi, onda možemo donositi zaključke”, kazao je Plenković.

O sastanku ministra financija Zdravka Marića i Ivice Todorića, kaže, nije znao sve do jučer ujutro, kada je pročitao vijest u medijima. “On je rekao da će on sam to objasniti”, zaključio je Plenković.

Komentiraj