PLENKOVIĆ O NAJEZDI KOMARACA U SLAVONIJI: “Pomoći ćemo”

Premijer Andrej Plenković u srijedu je, na početku sjednice Vlade, osvrnuo na najezdu komaraca u Slavoniji i Baranji. Predsjednik Vlade poručio je kako je svjestan situacije te kako će Vlada pomoći.

“Mi ćemo danas donijeti jednu odluku u kojoj ćemo zadužiti Ministarstvo zdravstva da s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije poduzmu potrebne mjere. Znam da naši sugrađani u Osijeku i drugim gradovima Slavoniji imaju problema. Osigurat ćemo financijska sredstva da im pomognemo”, rekao je Plenković.

Uvodno je premijer Andrej Plenković još jednom zahvalio svima koji su sudjelovali u obnovi dvorane Bana Jelačića u kojoj Vlada održava sjednice. Podsjetio je da nitko od njegovih prethodnika nije imao vremena ”pozabaviti se obnovom dvorane”, kao i da poseban ”štih” dvorani daju slučajno otkrivene freske koje su se nalazile ispod žbuke.

Premijer je potvrdio povećanje kvota za strane radnike u turizmu i graditeljstvu i istaknuo da, u slučaju da se iscrpe povećane kvote, postoje i rezervne kvote. “Danas ćemo donijeti odluku kojom ćemo za turizam povećati kvotu za 2000 radnih dozvola, s mogućnošću da se ta brojka automatski poveća za još 1000 dozvola u slučaju iscrpljivanja ove kvote. Za sektor građevine omogućit ćemo još 1000, a tu isto postoje rezverve od još 2000 radnih dozvola”, rekao je Plenković, kako prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj