Plenković o ministru Ćoriću: “To što izlazi iz istraga su tako mali ficleki informacija da ne zaslužuju moj komentar”

Autor:

07.02.2022., Zagreb - Andrej Plenkovic se obratio medijima nakon zajednicke sjednice Predsjednistva HDZ-a i Predsjednistva HDZ-a BiH putem video linka. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

U središnjici HDZ-a održala se sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, nakon koje je premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković komentirao aktualnosti.

“Članove smo obavijestili o paketu mjera za ublažavanje rasta cijena zbog poskupljenja energenata, u osnovnim konturama, koje ćemo sutra ujutro predstaviti i koje će biti sveobuhvatne i dobre za građanstvo. Usvojili smo godišnje izvješće stranke za prošlu godinu gdje smo usprkos izvanrednim troškovima s kojima smo bili suočeni i dalje poslovali na tragu poslovanja u zadnjih šest godina. HDZ nema nikakvih kredita, nikakvih pozajmica i neplaćenih računa. Prošli smo veliki ciklus izbora i uvijek dobivali najbolje ocjene državne revizije”, rekao je Andrej Plenković.

Plenković je istaknuo da će mjere za ublažavanje rasta cijena energenata biti predstavljene u srijedu u 10 sati. Nije želio reći smanjuje li se PDV na plin.

“Neće biti rečeno ništa prije deset sati sutra. Gledajte televiziju sutra u 10 sati”, rekao je Plenković i dodao da se radi o sveobuhvatnoj mjeri.

“Ništa vam neću reći danas”, dodao je.

Osvrnuo se i najnovije otkriće, ono koja se tiče ministra Tomislava Ćorića. Domagoj Validžić, bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša navodno je istražiteljima rekao da je upravo ministar Ćorić tražio da pogoduje investitorima u aferi vjetroelektrane.

“Ministar Ćorić je bio tu prije sat i pol vremena, dao je izjavu. To što izlazi iz istraga su tako mali ficleki informacija da ne zaslužuju moj komentar. Ja ne znam što je istina, ne znam tko što u istrazi govori. Tema je otvorena prije pet sati, on je dao izjavu. Što da ja tu kažem ako nemam saznanja”, rekao je.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.