Plenković o Milanoviću: “Moskovski čovjek na Pantovčaku huška na zastupnika i na ministra obrane”

Vladajuća koalicija održala je redoviti tjedni sastanak u Banskim dvorima, nakon kojeg je premijer Andrej Plenković sazvao konferenciju za medije.

Rekao je na početku da se parlamentarna većina, za razliku od oporbe, bavi bitnim pitanjima.

“Osobito smo zadovoljni kohezijom oko inicijativa oprobe – pravi fijasko je to bio u vezi raspuštanja Sabora. Mi se bavimo bitnim pitanjima”, rekao je Plenković.

“Razgovarali smo i o proljetnim prognozama EK-a, vidjeli ste da su snizili nešto prognoze rasta, imaju optimističniju stopu inflacije. Važno je da idemo prema završnim odlukama na razini europodručja i EU glede hrvatskog članstva u eurozoni. Očekujemo i završne razgovore oko ulaska u Schengen”, rekao je Plenković.

O izjavi Milanovića oko DORH-a

“Vi ste svjedoci. Mi smo bili u proteklih mjesec dana svjedoci huškanja od strane moskovskog čovjeka na Pantovčaku protiv, prije svega, zastupnika u Saboru Hrvoja Zekanovića, radio je jedan nevjerojatan pritisak na pravosudna tiječa. Sada je krenuo u istom tijelu huškati i optuživati ministra u Vladi, da i njega treba uhapsiti, da treba ići u zatvord itd. To je jedan nedopušteni pritisask na tijela državnog progona, koja niti na jedan niti na drugi slučaj u proteklih mjesec dana nisu reagirali. Točno, zato sam nazvao glavnu državnu odvjetnicu da joj kažem: “Vi ste 4. lipnja 2020. mjesec dana prije izbora, bio je neki slučaj gdje je neko od HDZ-ovih članova bio optužen, rekao da očekujem od DORH-a da gledaju i neke druge dijelove Hrvatske, gdje postoje slučajevi o pripadnicima drugih stranaka, i DORH je na to reagirao odmah. Sutradan. Ovdje mjesec dana moskovski čovjek na Pantovčaku huška na zastupnika i na ministra obrane. To je nedopustivo. Poanta mog poziva je da vidim u čemu se radi, zašto se dopušta da netko radi pritisak na DORH i člana Vlada”, rekao je.

Rekao je da Milanović kontinuirano iskrivljava informacije.

“Vrijeđa i laže da je moj otac udbaš, ja udbaš i kontinuirano ponavlja laž ne bi li se nataložila negdje pa da možda negdje netko misli da je istina. Adje, neka taj lažljivac, ruski čovjek na Pantovčaku to dokaže, ajde, da dokaže. Ima cijelu agendu laži koje ponavlja. Tim lažima jednom treba stati na kraj. To je vrlo važno jer to postaje vrlo često da ja danas moram reagirati na to. U načelu je najbolje nekoga tako nebitnoga, ruskog čovjeka na Pantovčaku, ignorirati. Da javnost to sama vidi”, kazao je.

Milanović ustavnim sucima: “Imam ja neke opcije, neka strepe! Pravda dolazi”

Komentiraj