Andrej Plenković, premijer koji je iz Hrvatske potjerao najuglednijeg hrvatskog znanstvenika kako bi zaštitio partijskog kolegu plagijatora, komentirao je poteze bivšeg premijera Zorana Milanovića za Media servis.

Između ostalog, komentirao je Milanovićevu prozivku, u kojoj je bivši premijer rekao da je, zahvaljujući majci koja je vojna liječnica, dobio ispričnicu za vojni rok.

“Mislite na frustriranog gubitnika? Dakle, onaj tko je dosta frustriran jer je očito izgubio izbore, a u ključnoj edukaciji kod kuće nije dobio onu temeljnu i ključnu poduku, a to je da se pobjedniku treba čestitati nakon što uvjerljivo bude poražen na izborima, sad se očito javio u strahu od afere koja mu se zbivala doslovno ispred vrata, a riječ je o fiktivnim dnevnicama njegovih posebnih savjetnika. Mislim da je što se tiče njega i poštovanja hrvatskih institucija zgodno primijetiti tri elementa: prva je da imate saborskog zastupnika koji ne poštuje Sabor, drugo da imate bivšeg predsjednika Vlade koji se pod zakletvom na hrvatskom sudu ne sjeća nečega što je bilo prije godinu dana, a ne znam na temelju kakvih informacija izmišlja stvari koje su bile prije 30 godina. Takva vjerodostojnost je nikakva, a kako je vodio Vladu netko kome se ovakve stvari događaju ispred nosa, pretpostavljam da je dovoljno onome tko to radi”, rekao je Plenković.

Komentiraj