PLENKOVIĆ O KRIZI U AGROKORU ‘Nismo sve znali, znali su oni koji su u to uključeni’

Foto Hina Dario GRZELJ/ dag

“Nismo sve znali, znali su oni koji su u to uključeni”, izjavio je Plenković u emisiji Hrvatskog radija ‘A sada Vlada’ komentirajući krizu u Agrokoru.

“Kad smo dobili informacije od Moodysa nijednim potezom nismo napravili ništa što bi pogoršalo položaj Agrokora na tržištu. Nismo mogli tako veliku kompaniju prepustiti nekontroliranom procesu. Mogli smo nacionalizirati kompaniju što nismo učinili. Mogli smo pomoći tekućoj likvidnosti, što je na rubu zakona, ni to nismo učinili. Donijeli smo zakon o sistemskim kompanijama koji je vremenski ograničen i koji je spriječio gospodarski tsunami. Da nije bilo odluke bivšeg vlasnika i Uprave Agrokra zakon ne bi mogao biti primjenjen”, naglasio je premijer.

Na pitanje hoće li Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, Plenković je kazao “Naše su ruke čiste!”.

Po njegovom mišljenju iz ovog procesa moraju se izvući pouke. Ponovio je kako prema Zakonu o istražnim povjerenstvima, ukoliko se pokrene istraga – povjerenstvo mora prestati s radom.

“Ovo je pravno jasno, nema prostora za nekakve interpretacije. Postoje saborski odbori i plenarne sjednice da se problem Agrokora zakonski raspravi”, rekao je, prenosi HRT.

 

Komentiraj