HINA /Zvonimir KUHTIĆ

PLENKOVIĆ O KLANCIR “Nema aluzija i indicija na bilo kakvo zastrašivanje”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je komentirao slučaj Đurđice Klancir, kao i moguće istupanje Milorada Pupovca iz vladajuće koalicije.

Novinarku Đurđicu Klancir policija je u utorak legitimirala u redakciji Net.hr-a. “Moram priznati da nemam dojam da je riječ o bilo kakvom orkestriranom ili organiziranom potezu. Upoznao sam se danas s time kada je bilo objavljeno, niti sam znao da postoje članci koji županu Žiniću daju povod za tužbu. Ono što sam shvatio od ministra Božinovića, jer sam ga nazvao da vidim o čemu se radi, on tvrdi da je to jednostavno uobičajeno rutinsko postupanje policije kada dobiju zahtjev za provjeru identiteta”, rekao je Plenković.

Dodao je kako misli da to nema nikakvih, ni najmanjih, aluzija i indicija na bilo kakvo zastrašivanje. “Tajming je sjajan, ali sve bi drugo bilo apsurdno”, rekao je Plenković. Dodao je župan Žinić i načelnik PU zagrebačke mogu biti i braća da to nema veze, a da mu je Božinović rekao da imaju 200.000 provjera identiteta godišnje.

On, kaže, baš nikada neće posegnuti za tužbom jer to smatra atomosferom pritiska, ali da i mediji moraju paziti da provjeravaju činjenice i da se ne prelazi granica da ne bude uvredljivo.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, podsjetimo, najavio je kako će nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji, razmisliti o mogućem istupanju iz vladajuće koalicije zbog, kako je naveo, porasta međunacionalne netrpeljivosti.

“Nismo se čuli. Razgovarat ćemo ako treba. Moj broj je poznat svakom koalicijskom partneru, slobodno može nazvati, otvoriti bilo koju temu ako ima otvorenih pitanja rado ću razgovarati. Nikakvih kontakata s njim, ali ni s drugim koalicijskim partnerima nije bilo. Ne zasjeda Sabor, koordinacije koalicije nisu bile predviđene, siguran sam da ćemo se naći u utorak”, rekao je Plenković novinarima.

Komentiraj