PLENKOVIĆ O KARAMARKOVOJ NAJAVI: “Svatko ima pravo na svoje ambicije”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je komentirao najavu Tomislava Karamarka, koji je za medije kazao kako ‘ozbiljno razmišlja’ o kandidaturi za predsjednika HDZ-a.

Karamarko je, podsjetimo, kazao da je HDZ izgubio europske izbore i nije u dobrom stanju. Naveo je i kako je unutar HDZ-a potrebno napraviti niz promjena. Smatra da je vrh stranke HDZ-a ”dislociran od stranačkog tijela” i da se vode paradigme koje ne pripadaju toj stranci. U svoj je uspjeh kao kandidata siguran. ”Ja, ako se kandidiram, ja ću i pobijediti”, uvjeren je Tomislav Karamarko, no o detaljima moguće kandidature nije želio govoriti, posebice jer se danas obilježava obljetnica Oluje te Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. ”Bili zadovoljni danas s Hrvatskom ili ne, u svakom slučaju, moramo se boriti da bude bolja”, zaključio je Karamarko.

“HDZ je demokratska stranka. Svatko ima pravo na svoje ambicije”, komentirao je kratko Plenković Karamarkovu anjavu da se kandidira za predsjednika HDZ-a.

Kazao je da vrh HDZ-a apsolutno nije dislociran od stranačkog tijela, kao što tvrdi Tomislav Karamarko. Plenković nema strahuje da bi mogao izgubiti na unutarstranačkim izborima, unatoč povećem broju kandidata koji su najavili da idu u trku za predsjednika HDZ-a, prenosi Dnevnik.hr.

I potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak u Kninu da premijer Andrej Plenković nije u opasnosti zbog moguće kandidature Karamarka. “Što se tiče kandidata, odnosno želja, HDZ je demokratska stranka, svi znamo tko je tko i koliki su čiji potencijali unutar HDZ-a”, poručio je Božinović.

Kandidaturu Karamarka za predsjednika stranke HDZ-a kratko je komentirao i bivši međunarodni tajnik HDZ-a i ministar vanjskih poslova Miro Kovač, koji je zaključio da svatko ima pravo govoriti o sebi. Upitan ima li previše kandidata desnog krila HDZ-a, odgovorio je da se ne bavi evidencijom kandidata jer to nije njegov posao.

Komentiraj