PLENKOVIĆ O IZJAVI BEROŠA O UDOMLJAVANJU: “Nije to najspretnije rekao”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je posjetio Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Nakon obilaska Klinike i sastanka s ravnateljicom Alemkom Markotić, odgovarao je na novinarska pitanja.

Komentirao je jučerašnju izjavu ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je kazao kako bi ‘djeci bilo bolje u domu, ukoliko je ondje okruženje zdravo, nego kod istospolnih parova’.

Plenković danas kaže da se možda ne radi o najspretnijoj izjavi ministra. “Ja mislim da proces deinstitucionalizacije uvijek treba podržavati. Ne mislim da je ministar Beroš homofoban na bilo koji način. Ono što je on kazao možda nije bila najspretnija izjava, ali mi smo svoj stav jasno iskazali u programu”, rekao je premijer, kako prenosi N1.

Također, komentirao je izjavu Škore, koji je jučer rekao da Plenković više ne bi smio biti premijer, već da bi bio dobar ministar vanjskih poslova.

“Ja mislim da sam ja svoj obol što se tiče vanjskih poslova dao, ali uvijek ima mjesta i za Ministarstvo sreće. Ne bih baš ja, ali ponudio bi”, rekao je Plenković.

Svoj komentar dao je i na antisrpske grafite koji su se pojavili u Zagrebu. Rekao je kako je na policiji da istraži tko stoji iza grafita.

“Mi to osuđujemo, svatko tko je to napravio mora odgovarati. Netko tko to radi, radi to za nečiji račun. Ne vidim zašto bi mladi ljudi radili takve stvari koje su neoprostive i ružne. Tu kućnog odgoja nema”, kazao je Plenković.

Komentiraj