PLENKOVIĆ O IVANU ĐAKIĆU “Ovo je nedopustivo i kažnjivo po zakonu”

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu je bio u Hrvatskom narodnom kazalištu na komemoraciji za preminulog glumca Ivu Gregurevića, a nakon komemoracije odgovarao je na novinsrska pitanja o aktualnim političkim temama.

Na početku je rekao kako je stanje u vladajućoj koaliciji ‘stabilno’. Novinari su ga upitali o govoru mržnje i slučaju suna saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, Ivana Đakića.

“Mi smo i kao stranka i kao Vlada osudili to ponašanje, vidite da su nadležne institucije pokrenule odgovarajuće aktivnosti i postupke. To je za najoštriju osudu, a on je istupio iz HDZ-a. Ja to i osobno osuđujem, a zakonski okvir će biti u planu zakonskih aktivnosti za ovu godinu”, rekao je Plenković, kako prenosi N1. Premijer je dodao kako je ovo krajnje nedopstivo, te kažnjivo zakonom.

Što se tiče posla oko nabave borbenih zrakoplova, premijer je rekao da je Vlada donijela odluku o odabiru jedne od četiri ponude poslane na natječaj te da će u ovom slučaju samo poništiti odluku o odabiru ponuđača. “Kupoprodajni ugovor nije potpisan, nema troškova”, rekao je Plenković. Ponovio je kako je hrvatska strana posao vodila transparentno i da je odluka donijeta na temelju informacija koje su u tada bile poznate.

Komentiraj