Plenković o infektologu Kutleši: “Stručnjaci malo jačeg kalibra od ovih koje vi spominjete”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na večerašnjoj je debati s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkvićem spomenuo istup infektologa Marka Kutleše, šefa Intenzivne u Klinici za infentivne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebuu.

Kutleša je, podsjetimo, proteklog vikenda komentirao poteze Stožera i rekao kako smo u Hrvatskoj imali dobru situaciju, ali da smo zbog politike sve profućkali. Na taj se istup danas referirao i Bernarsdić.

“U lockdown se išlo dan nakon izbora u HDZ-u, Istra je išla tjedan dana prije. Tada ste ugrozili zdravlje građana, a sad radite isto. I Kutleša iz Klinike Fran Mihaljević rekao je da su mjere otpuštene zbog izbora”, rekao je Bernardić.

Plenković mu je odgvoorio: “Stručnjaci malo jačeg kalibra od ovih koje vi spominjete, svi ugledni stručnjaci, znanstvenici procjenjuju da ovakve respiratorne, zarazne bolesti imaju najniži intenzitet tijekom ljetnih mjeseci. Svi upućuju na drugi val na jesen. Moja je želja da na jesen imamo formiranu Vladu”, rekao je Plenković, koji očito misli da Kutleša nije dovoljno bitan stručnjak.

Komentiraj