Miranda Cikotic/PIXSELL

PLENKOVIĆ O INCIDENTU U SABORU: ‘Očekujem da zastupnici respektiraju instituciju u koju su izabrani’

Prilikom proslave 27. godišnjice osnutka HDZ-a u Splitu, premijer Andrej Plenković je na pitanje novinara da prokomentira jučerašnji incient u Saboru, kazao kako nije upoznat s detaljima kako se sve odvijalo.

Podsjetimo kako je jučer u Hrvatskom saboru saborska straža, zbog ponašanja, iz sabornice udaljila zastupnike Ivana Sinčića (Živi zid) i Ivana Pernara (Abeceda demokracije). Premijer Plenković kazao je kako je to bila odluka, u tom trenutku predsjedavajućeg, potpredsjednika Sabora akademika Željka Reinera, prenosi Dnevnik.hr. Također je dodao kako zbog svog boravka u Davosu, nije stigao vidjeti ‘cijeli scenarij.’

‘Očekujem od svih zastupnika u Hrvatskom saboru da respektiraju instituciju u koju su izabrani voljom hrvatskih birača. To podrazumijeva i ustajanje kada se intonira hrvatska državna himna, respekt prema poslovniku, prema predsjedavajućem, prema kulturi dijaloga i komunikacije’, rekao je Plenković.

Istaknuo je i da je on spreman argumentirano se politički suočiti sa svim političkim oponentima, a “i oni isto tako imaju pravo na svoj stav i način kako ga artikuliraju.”

Komentiraj