PLENKOVIĆ O HITNOJ POMOĆI “Kvalificirani sudovi nakon inspekcije”

Vlada Twitter

Premijer Plenković s Hvara se osvrnuo na tragedije koje su se dogodile u Zaprešiću i Jastrebarskom, javlja N1.

“Izražavam žaljenje zbog nesretnih slučajeva u Zaprešiću i Jastrebarskom, izražavam sućut obiteljima. Bio sam u kontaktu s ministrom Kujundžićem i očekujemo da inspekcija ministarstva zdravstva temeljito utvrdi okolnosti slučajeva i nakon toga ćemo moći donositi kvalificiranije sudove o konkretnom predmetu.”, rekao je Plenković dodavši da će vidjeti s predstavnicima lokalnih vlasti da se poboljša sustav hitne pomoći.

Odgovorio je i na pitanje je li s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom razgovarao o izručenju šefa MOL-a Zsolta Hernadyija

“Premijer mađarski je bio u kratkom prolasku kroz Opatiju, sreli smo se na neformalnoj kavi, razgovarali o bilateralnim pitanjima”, rekao je Plenković dodavši da je pitanje izručenja pravosuđa te da on i Vlada zastupaju hrvatske interese.

Komentirao je i nagađanja o povratku Jose Mraovića, osuđenog za silovanje, u HDZ. Kaže da on već dugo godina nije član HDZ-a.

Osvnuo se i na slučaj dvojice stradalih migranata: “Meni je izuzetno žao što je došlo do slučaja. Nismo jedina zemlja gdje se oni koji se bave krijumčarenjem ljudi koriste brdovitim i šumovitim terenom… Hrvatska će policija učiniti sve da spriječi nezakonite migracije”, poručio je Plenković

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]