PLENKOVIĆ O GLAVAŠEVOJ OPTUŽNICI: ‘Hrvatska neće dopustiti da Srbija pretendira biti mali Haag’

Davor Javorovic/PIXSELL

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, komentirao je optužnicu koju je Srbija podignula protiv Branimira Glavaša nakon što je održan sastanak HDZ-a i branitelja.

”Bio je to  detaljan, konstruktivan sastanak s ministrom Medvedom, gospodinom Dilberom… Razgovarali smo o zakonskom okviru koji regulira prava branitelja, proračunskim aspektima. Naravno da smo se dotaknuli i odnosa Srbije i Hrvatske i spornog zakona koji je tema protekle 2-3 godine te smo iskazali stav da ćemo inzistirati na izmjeni tog zakona i na zaštiti pravne sigurnosti hrvatskih državaljana a osobito branitelja”, rekao je Plenković.

Kako piše N1, Plenković za optužnicu protiv Branimira Glavaša kaže da je ona već bila poznata te da se za nju znalo.

”Ta optužnica nije novost, za nju znamo od 2011. Riječ je o starim optužnicama vojnog tužiteljstva JNA, a na toj optužnici vam je i bivši predsjednik sabora Šeks i tadašnji ministar Ivan Vekić. Neprihvatljive su jer dolaze od tadašnjih organa gonjenja JNA koja je bila agresor na RH. Rat se događao ovdje, a ne u Srbiji. Hrvatska kao članica EU neće dopustiti da Srbija pretendira biti mali Haag. Hrvatska ima niz mehanizama da zaštiti svoje interese”, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

O navodnom dolasku Vojislava Šešelja u Hrvatsku, Plenković se izjasnio:

”Već sam rekao da bi bilo mudrije Šešelju da se sprema za drugostupanjski postupak u Haagu. Mislim da će drugostupanjska odluka ispraviti onu prethodnu”, rekao je Plenković te kako javlja N1, još jednom izrazio podršku generalu Krstičeviću.

”Ne može nitko destabilizirati HDZ. Krstičević je moj prijatelj i heroj zapovjednik koji je bio na kninskoj tvrđavi, nositelj je u 10. izbornoj jedinici. Nikakvi članci neće njegov kredibilitet dovesti u pitanje”, dodao je.

Komentiraj