Plenković o Filipoviću: “Iz zadnjih napada vidi se da smeta protukandidatima”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Uz premijera, u Gradsku upravu stigli su Oleg Butković i Gordan Grlić Radman.

“U povodu smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika, njegovoj obitelji i suradnicima upućujem izraze iskrene sućuti.

Građani Zagreba šest puta su dali povjerenje Milanu Bandiću da bude gradonačelnik, a nakon dva desetljeća rada ostavio je iza sebe brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.

U proteklih pet godina kao predsjednik vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskog glavnog grada.

Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve”, napisao je Plenković u Knjigu žalosti.

Novinarima je Plenković rekao da je došao i u ime Vlade Republike Hrvatske upisati se u knjigu žalosti. “Imao je veliku životnu energiju i entuzijazam, radio je za Zagreb svaki dan. Njegov dolazak je bio nagao, želim mu zahvaliti na svemu pozitivnome što je učinio za Zagreb i druge krajeve Hrvatske”, kazao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je da HDZ nema nikakvu namjeru mijenjati kandidata te se osvnrnuo na niz navodnih napada na kandidata Davora Filipovića. “Tri su bila pokušaja da se lažnim informacijama dekredibilizira njegovu kandidaturu. On je pokazao koliko je kompetentan, vidi se iz ovih napada da smeta protukandidatima. Mogu samo istaknuti da ima čvrstu potporu HDZ-a”, kazao je Plenković.

 

 

Komentiraj