PLENKOVIĆ O DIPLOMATKINJI: “Ako je to točno i nije hakirano – to je katastrofa”

Hrvatski premijer Andrej Plenković u nedjelju je komentirao na napise diplomatkinje Elizabete Mađarević o “bijeloj Europi”.

“Mislim da je ministar i Ministarstvo dobro reagiralo, povuklo ju je natrag, oni će danas provesti cijelu proceduru ovih dana i inspekciju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Ako dođe do odluke da je došlo do povrede službene dužnosti, a kako mi se sve čini da je tako, ako je to točno i nije hakirano to je katastrofa”, kazao je Plenković u Barbanu.

Dodao je kako je to krajnje neprihvatljivo. “Bio sam diplomat i ako ste na dužnosti i na mandatu u zemji primateljici, to se ne radi”, kaže.

Na novinarske upite kada će predložiti kandidata za europskog povjerenika premijer kaže da ćemo to sve čuti idućeg tjedna. “Potrebna je i sjednica Vlade i saborski odbor za europske poslove, sve će biti riješeno u rokovima, a kontakt s predsjednicom Komisije postoji”, ističe Plenković. Rok je do kraja sljedećeg tjedna.

Oko povišica u državnim i javnim službama i različitim najavama pojedinih ministara oko visine povišice premijer podjseća na stav Vlade o horizontalnom pristupu. “Što je fiskalno održivo to ćemo napraviti”, rekao je.

Komentiraj