Plenković o Cijepise: “Neka je poprave ili neka naruče novu. Što je s plaćenim novcem?”

Premijer Andrej Plenković kazao je uoči sjednice predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a kako će u slučaju platforme CijepiSe morati platiti penale oni koji nisu ispunili obveze.

“To je tehničko pitanje kojim se mora baviti ministar zdravstva s onima koji su preuzeli obavezu da ta platforma funkcionira. Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne, neka naruče novu. Što je s novcem koji je već plaćen za platformu? Platit će penale oni koji nisu ispunili obavezu”, kazao je premijer.

Komentirao je cijepljenje. “Vidio sam se danas s ministrom Berošem, razgovarali smo, dao sam ministru jasne naputke što treba napraviti u vezi cijepljenja. Naša je ambicija da s ovih novih više od 2,25 milijuna doza koje će dolaziti od ovog tjedna pa do 30. lipnja, moramo bez ikakve dileme procijepiti preko 50 do 55 posto odraslog stanovništva. To je sada stvar samo dobre organizacije posla i tehnologije, na njemu, na HZJZ-u, na županijskim zavodima i brojnima uključenima u taj sektor i na HZZO-u je da se to provede. Svi koji će se htjeti cijepiti do ljeta moći će, u to sam uvjeren”, rekao je Plenković.

Novinari su tražili njegov komentar na objavu USKOK-a da je u aferi Vjetroelektrane osumnjičena i bivša ministrica u njegovoj Vladi Gabrijela Žalac.

“Kada se informiram točno o čemu se radi, oglasit ću se. Ne znam ništa o tome jer sam se danas bavio drugim stvarima”, kazao je Plenković.

 

Komentiraj