PLENKOVIĆ O BRKIĆU: “Nisam ga vidio u ovoj kampanji, nije pridonio ništa”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je komentirao napise iz medije o izjavama Milijana Brkića na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke. Mediji, naime, pišu kako je Brkić, između ostalog, poručio da narod nije glup, da trebaju biti ponizni, a ne bahati i oholi.

“Prvo, mi smo pobijedili. Ono što se prekjučer dogodilo, falilo nam je 1400 glasova za peti mandat. Čestitam svima koji su se izabrali, kao i našim kandidatima i kandidatkinjama, bila je velika disperzija i tu se dogodilo upravo ono o čemu sam u kampanji govorio. Ona je bila duga, a naša je bila afirmativna. Što se tiče onoga što smo radili prvih 45 dana prije izbora, ne da nemam primjedbe, nego znam da nijedna vlada ni politička stranka ne ulaže toliko u europsku orijentaciju Hrvatske kao ova”, rekao je novinarima Plenković.

Dodao je kako za njega osobno rezultat nije zadovoljavajuć. “Međutim, ove situacije gdje neki ljudi nakon sjednice Predsjedništva puštaju informacije nekim vašim kolegicama, to je sport na koji sam ja naučio”, kazao je predsjednik HDZ-a, te komentirao napise o Brkićevim izjavama.

Plenković je kazao kako Brkića u ovoj kampanji nije vidio te kako nije ništa pridonio. Dodao je i da se ne sjeća jučerašnje Brkićeve izjave da ‘narod nije glup te da u HDZ-u trebaju biti ponizni, a ne bahati’. “Svatko je mogao u HDZ-ovoj kampanji se angažirati i trebao je, oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se ona sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Na novinarsko pitanje vidi li u lošem izbornom rezultatu svoju odgovornost, odgovorio je: “Ja da vidim odgovornost u nečemu u čemu smo mi bolji od svih durgih stranaka? Kad imate toliko udara na Vladu, koji traju praktički mjesecima, od svih medijskih kuća nisam vidio nijedan plus, bili su samo napadi. Ako se stvara kontekst u kojem stalno imate umjesto fokusa na bitno za ove izbore, odvraćanje tema na nešto drugo, onda se dogodi da fali 1400 glasova za peti mandat”, odgovorio je.

Komentiraj