PLENKOVIĆ O AVIONIMA “Iz toga ćemo izvući pouke”

Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade osvrnuo na sjednicu Vlade održanu prošlog tjedna u Dubrovniku, kao i na oporbenu inicijativu za reviziju Vatikanskih ugovora.

“Izdvojio bih jučer aktualnu raspravu u Saboru koja se odnosi na inicijativu nekih stranaka za reviziju ugovora Hrvatske i Svete Stolice. U raspravi smo jasno još jednom ponovili stav RH da nema nikakve potrebe za ovkave inicijative. Naša suradnja i s Katoličkom crkvom i drugim vjerskim zajednicama mislimo da je kvalitetna, da je dobro uređena i nastavit ćemo raditi u tom duhu. Za nas tu nema nikakve dileme. Kažemo jedno jasno ne revizije”, rekao je Plenković na početku sjednice.

Vlada, kazao je, odbija SDP-ovu interpelaciju oko propale nabave borbenih zrakoplova. Dodao je kako će, kad se odredi vrijeme, zajedno s ministrom obrane i potpredsjednikom Vlade Damirom Krstičevićem ići u Sabor i braniti svoj odgovor.

“”Poduzeli smo sve što smo mogli da Hrvatskoj osiguramo nove zrakoplove koji su kvalitetni, moderni, dobro opremljeni i cjenovno priuštivi u razdoblju od 10 godina. Nažalost, od razloga koji su bili izvan mogućnosti Hrvatske, ta transakcija se nije dogodila i iz toga ćemo izvući pouke. Važna je naša odlučnost da moderniziramo ratno zrakoplovstvo. Kada odredimo trenutak, krenut ćemo u tu aktivnost”, rekao je Plenković

Komentiraj