PLENKOVIĆ NOVINARU “Nemojte biti manipulativni”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je, nakon Aktualnog prijepodneva u Saboru, odgovarao na novinarska pitanja. Glavna tema bio je Milorad Pupovac i tematska sjednica koju traže braniteljske udruge.

“Ljudi misle da sam ja nešto nervozan. Ja samo biram trenutak i stil, ovo je jedna verzija britke politike s jasnim stavovima i odgovorima”, rekao je Plenković i potom komentirao oporbu: “Vidjeli ste ih. Ja sam im rekao što sam im trebao reći”.

Komentirajući oštre riječi koje mu je tijekom današnje rasprave uputio zastupnik Mosta Miro Bulj, premijer kaže: “Most se sveo na ovu trojicu. Petrova, Grmoju i Bulja i malo se čudim ozbiljnim ljudima poput Dobrovića što s njima rade.”

Novinarsko pitanje o Pupovcu ga je razljutilo. “Vi sada idete  u Buljevom stilu i manipulirate. Nemojte biti manipulativni, to je jako važno da kao novinar vi to ne radite. Stvar je Sabora da određuje koje će teme biti u redu. Ni u gorim fazama komunizma nije bilo da se raspravlja o tome što tko od zastupnika misli”, kazao je i dodao da je s Pupovcem u kontaktu o brojnim temama.

Premijer je rekao i kako neće ići na prosvjed u Vukovar. “Ma kakav prosvjed. Prosvjedovati protiv koga? Protiv koga je usmjeren prosvjed? On kaže prosvjede protiv koga? Ministarstva pravosuđa, policije, odvjetništva? Da ja kao premijer prosvjedujem protiv institucija? DORH je neovisan i samostalan, policija također djeluje prema zakonu, a ne prema naputku. Jasan stav i mene i Vlade je da se ratni zločini trebaju istražiti, procesuirati i, ako se dokaže krivnja, osuditi”, poručio je.

Komentiraj