Plenković novinarki RTL-a: “Slatki ste”

HINA / Denis CERIĆ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je, nakon sastanka u HDZ-u, odgovarao na pitanja novinara, a pritom se krajnje neprimjereno obratio novinarki RTL-a Damiri Gregoret.

Nakon niza pitanja premijeru o činjenici da je, prema policijskim dokumentima, Plenkovićev zamjenik Milijan Brkić kriminalcima dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom, kako je jučer izvijestio Nacional, Gregoret je Plenkovića pitala je li mu to sve normalno, odnosno uobičajeno, na što je uslijedio nevjerojatan odgovor premijera: “Slatki ste, Damira.”

Gregoret je danas za Index kazala da je takav premijerov komentar, umjesto odgovora koji nije imao, krajnje neprimjeren i šokantan. “Najviše govori o onome tko ga izgovara. U ovom slučaju radi se o premijeru koji si takvo što baš nikad ne bi smio dopustiti”, kazala je novinarka RTL-a.

“Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja”, zaključila je Gregoret.

Komentiraj