Plenković: “Noćni klubovi su žarišta i ako treba ići ćemo sa oštrijim mjerama”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković boravio je u Istri i tom prilikom posjetio tvornicu British American Tobacco Adria u Kanfanaru.

Komentirao je izjave glasnogovornika slovenske vlade za koronakrizu Jelka Kacina koji je rekao da će, što se Slovenije tiče, Hrvatska ostati na “zelenoj listi” jer je dala uvjerenja kako će zatvoriti noćne klubove.

Cilj je da BAT nastavi proizvodnju u Hrvatskoj

“Hrvatska Vlada je zainteresirana za strana ulaganja, zahvaljujem kolegama u Istri, Nama je u interesu da ostane ovih 400 radnih mjesta, kada je BAT kupovao tvornicu obećali su ostati 5 godina, taj rok ističe u listopadu. Učinit ćemo sve da proizvodnja ostane ovdje u Kanfanaru, mislim da možemo naći rješenja, no ona moraju biti dugoročnija”, rekao je Plenković i komentirao izjavu slovenskog glasnogovornika Jelka Kacina kako je hrvatska strana dala uvjerenja da će zatvoriti noćne klubove, zbog čega ju Slovenija ostavlja na Zelenoj listi.

Noćni klubovi jesu žarišta

“Jučer sam razgovarao s Janšom, tjedno smo u kontaktu, danas i s Angelom Merkel o preuzimanju predsjedanja Njemačke Vijećem EU, znao sam nakon razgovora s Janšom da neće biti promjena u odnosu na Hrvatsku. Pratimo situaciju s razvojem zaraze, jedno od žarišta jesu noćni klubovi, želimo smanjiti intenzitet zaraze. Mi smo podigli kontrole, preko vikenda ih je bilo 200. Moramo apelirati na naše mlade, ali i vlasnike i organizatore da se pridržavaju mjera. U ovoj fazi idemo s kontrolama, ako bude problema, imamo mjere na raspolaganju”, naglasio je Plenković.

Komentiraj