PLENKOVIĆ “Nemam dojam da nema slobode medija”

Nakon dvomjesečne stanke danas je počela 14. sjednica koja će trajati do kraja listopada. Sjednica Sabora počela je Aktualnim prijepodnevom, a pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima postavit će 38 zastupnika iz oporbenih stranaka i stranaka vladajuće koalicije. Jedan od njih je SDP-ov Željko Jovanović, javlja N1.

SDP-ov Željko Jovanović rekao je da je korupcija jedan od temeljnih problema hrvatskog društva.

“Vaša Vlada opstaje zahvaljujući Bandićevim žetončićima i to je neviđen primjer političke korupcije. Kada ćete svojim autoriterom predsjednika Vlade osigurati slobodu medija, spriječiti zastrašivanje novinara koji otkrivjau korupcijske afere vaših ministara i zašto želite eutanazirati Povjerenstvo?”

Premijer Plenković mu je odgovorio da je kazao dosta teških kvalifikacija o nečijoj korumpiranosti. “Odbacujem tu tezu.”

Kada je riječ o slobodi medija rekao je da prema tome moramo biti posebno obazrivi. “Insinuirali ste da netko iz Vlade želi ograničiti slobodu medija. Nemam dojam da nema slobode medija, da novinar ne može napisati nešto protiv nas. Ako imate argument ili ćete donijeti dokaz ja bih to volio čuti. Ja nisam čuo da netko u mom mandatu nije smio nešto napisati ili reći. Ja to nisam čuo niti to vidim”, rekao je.

Što se tiče Povjerenstva ponovio je da ono ima svoje nadležnosti. Ima respekt prema tom tijelu, ali i prema Vladi.

Jovanović mu je odgovorio da ga nije uvjerio da nema pritiska na medije. “Mediji su možda slobodni, ali novinari nisu. Imate primjer Đurđice Klancir i Gordana Duhačeka kao dokaz da ima pritiska na novinare. Korupcija, nepotizam, rođaštvo su u HDZ-u neovisno tko je na čelu stranke. Predsjednici dolaze i odlaze, a korupcija u HDZ-u ostaje”, rekao je Jovanović.

Tagovi:

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]