Davor Puklavec/PIXSELL

PLENKOVIĆ “Nema problema između ministara zbog Uljanika”

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Zagrebu dao izjaviu medijima, u kojoj je komentirao aktualne događaje u zemlji.

Plenković sudjeluje na svečanosti obilježavanja 25 godina partnerstva između Hrvatske i Svjetske banke u KD Vatroslav Lisinski.

Na pitanje da komentira razmimoilaženja ministra Marića i Horvata oko Uljanika, Plenković je odgovorio: “Nema problema između ministara, samo vrlo obzirno postupanje i temeljit pristup rješavanju jednog problema koji je dio gospodarske tranzicije.”

Dodao je kako moraju donositi odluke koje su odgovorne prema hrvatskim poreznim obveznicima. Ponovio je da je država uložila previše novca kroz potpore, ali da to neće činiti ubuduće.

Odluka o Uljaniku, kazao je, neće se znati danas. “To nisu odluke koje se donose preko koljena”, rekao je premijer.

Na pitanje je li on osobno za restrukturiranje Uljanika, koje je između tri i pet milijardi kuna skuplje od stečaja, odgovorio je: “Vidjet ćemo, donijet ćemo odluku kada budemo sigurni da se donosi ono što je najbolje za Hrvatsku”, kaže Plenković, kako prenosi N1.

Upitan hoće li predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu pružiti ruku, kaže: “Nisam ja ruku niti pustio”. Plenković zaključuje kako će se sastati s Pupovcem i drugim članovima SDSS-a, ali nije precizirao kada planiraju razgovarati.

Komentiraj