PLENKOVIĆ “Neće meni nitko birati partnera i parlamentarnu većinu”

HINA/ Damir SENČAR

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je obišao brodogradilište Uljanik, a nakon obilaska odgovarao je na novinarska pitanja.

“Danas smo posjetili Uljanik uoči sjednice Vlade… razmotrili smo aktualnu situaciju u grupi koja je, kao što znate zapala u teškoće. Podsjetili smo na važnu ulogu Vlade koja je u siječnju dala jamstva… Taj novac omogućio je funkcioniranje brodogradilišta i u Puli i u Rijeci. Obaveza uprave je bila plan restrukturiranja i strateški partner. Podsjećam i plan restrukturiranja i strateški partner bili su izbor uprave”, kazao je premijer.

Plenković je prokomentirao prosvjed koji organizira vukovarski gradonačelnik i član HDZ-a Ivan Penava. Premijer je kazao da kao čovjek i predsjednik HDZ-a i premijer želi da se počinitelji kazne, ali da nema razumijevanja za način na koji je Penava upozorio na tu situaciju. Kazao je kako Penava ima odgovornost prema biračima, ali i prema političkom tajmingu.

“Ići na emocije onih koji su najviše stradali, u situaciji kada je to zločin koji se dogodio prije 27 godina i u ovoj situaciji dati povoda onima kojima je interes srušiti parlamentarnu većinu – to je drugi sport”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Braniteljske udruge zatjevaju od premijera da izbaci Milorada Pupovca iz vladajuće većine, a Plenković odgovara: “Neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a birati partnera i odlučivati tko će biti parlamentarna većina”.

Komentiraj