HINA/ Damir SENČAR

‘Plenković ne vjeruje da RH može suvereno funkcionirati’

Ladislav Ilčić potvrdio je u srijedu za N1 kako će podnijeti ostavku na mjesto savjetnika u Ministarstvu kulture.

“Jasno je da ovakvo skretanje HDZ-a ulijevo i odvajanje HDZ-a od demokršćanstva i njihovih birača dovodi do situacije u kojoj Hrast više ne želi sudjelovati. Mi smo uvijek pokazivali da su naši stavovi iznad bilo kojih privilegija koje donosi vladajuća pozicija”, kazao je Ilčić.

Dodao je da se Hrast okreće objedinjavanju svih snaga koje žele suverenu Hrvatsku, snaga koje žele promovirati tradicionalne vrijednosti koje su stoljećima određivale hrvatski narod. Vjeruje, kaže, kako će postati značajna politička opcija u Hrvatskoj.

Upitan insinuira li da premijer Andrej Plenković da ne želi suverenu Hrvatsku, Ilčić je odgovorio: “Svatko tko odustaje od toga da svojim zakonodavstvom rješava sve probleme u Hrvatskoj, ili da budem konkretniji, svatko tko misli da Hrvatska ne može donijeti svoj zakon kojim bi zaštitila žene od nasillja, nego se okreće međunarodnim subjektima koji im nameću sporne propise poput Istanbulske konvencije, da ne vjeruje u to da Hrvatska može funkcionirati kao suverena država”.

Komentiraj