Plenković: “Ne vidim sistemski problem s lijekovima, on je više u eteru nego u realnosti”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  sastao se s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, a potom je posjetio tvrtku Podravka gdje se sastao s članovima Uprave i nekadašnjom najbližom suradnicom, a danas čelnicom Podravke Martinom Dalić.

“Drago mi je da su brojni projekti koje je vlada ovdje podupirala u tijeku. Mislim na željezničke projekte, aktivnosti vezane za izgradnju brze ceste te napredak u aktivnostima aglomeracije”, kazao je nakon sastanka Plenković.

“Podravka je jedna od najznačajnijih hrvatskih kompanija”

“Što se tiče Podravke, jedne od naših najznačajnijih kompanija, rezultati iz prošle godine su jako dobri, dobit 247 milijuna kuna, 6000 zaposlenih, prosječna plaća je 6000 kuna što je jako visoko. Dionica je skočila u prvih nekoliko mjeseci 2021. oko 15%”, dodao je.

O problemima s isporukom lijekova u nekim bolnicama zbog duga prema veledrogerijama

“Pozicija je jednaka. Beroš i Marć razgovaraju s predstavnicima veledrogerijama, rvjerujem da je riječ o ozbiljnim ljudima i da se normalno nastavlja isporuka lijekova. Isplaćeno je 980 milijuna kuna, većina tih sredstava je završila kod veledrogerija. Pronaći ćemo rješenja koja će omogućiti normalnu isporuku lijekova i funkcioniranje zdravstvenog sustava, a obveze će se rješavati. Mislim da će sve bolnice dobiti lijekove”, kazao je Plenković.

“Ne vidim sistemski problem, on je više u eteru nego realnosti”, dodao je.

Osvrnuo se i na reakciju predsjednika Zorana Milanovića koji je komentirao izjave predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića na Aktualnom satu.

“Koliko je uvreda upućeno meni, mogu se samo smijati. Komentiranje aktualnog sata – tim se predsjednik bavi?”, rekao je Plenković.

Komentiraj