Plenković: “Ne pratim zastupnike Mosta, nisu mi uopće zanimljivi”

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u utorak s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom i županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom. Nakon sastanka obratio se medijima.

Premijer je poručio da Krstulović Opara uvijek ima njegovu potporu. “HDZ ne samo u Splitu, nego uopće na lokalne izbore u svibnju 2021. godine izlazi s velikim ambicijama, i za županije i za velike gradove. Otvaraju se mogućnosti u sva četiri velika grada, a njegova pobjeda i pobjeda HDZ-a 2017 bila je amblematična za HDZ”, rekao je Plenković.

Upitan bi li ili ministar zdravstva Vili Beroš ili ministar financija Zdravko Marić mogli biti kandidati HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, Plenković je rekao da će stranka iznjedriti kvalitetne kandidate te da za to ima vremena. “Svi ministri bit će fokusirani na svoj posao, ima HDZ dovoljno kandidata”, rekao je predsjednik Vlade, prenosi N1.

Osvrnuo se i na odluku Ustavnog suda o Nacionalnom stožeru civilne zaštite, da je odluka o zabrani rada nedjeljom bila neustavna. “Stožer u trenutku kad je donosio te odluke, radno vrijeme je bilo ograničeno od 7 do 17, pa su produžili do 20 ili do 21 sat. Tada je savjet epidemiološke struke bio da se treba jedan dan smiriti kretanje populacije i izabrana je nedjelja. Stožer i Vlada jučer su dobili potporu od strane Ustavnog suda, jer su što odbacili što proglasili u skladu s Ustavom i zakonima sve odluke koje su donesene”, rekao je Plenković.

Komentirao je i novopečene saborske zastupnike koji kritiziraju rad Vlade i nove epidemiološke mjere, zbog kojih je promijenjen Poslovnik Sabora i smanjen broj zastupnika koji sudjeluju u raspravama u Saboru. “Ja mogu razumjeti voljni moment novih zastupnika da se njih čuje, vidi, da repliciraju, da koriste poslovničke mogućnosti da bi bili viđeni i da se to onda prenese u nekom od dnevnika. Što se mene tiče, ja sam dosad, u novom sazivu Sabora bio pet puta pred plenarnom sjednicom i odgovarao na sva moguća pitanja”, rekao je Plenković.

Dodao je da ne ignorira niti njih niti njihovu ulogu da kontrolira izvršnu vlast, ali i da Vlada neće kontrolirati Sabor niti im određivati kako će raditi. Upitan što misli o stavu zastupnika Mosta, koji smatraju diskriminatornim određivanje obveze nošenja maski u školama, Plenković je rekao: “Inače njih slabo komentiram, ne pratim ih i nisu mi uopće zanimljivi. Ne trošim niti sekunde vremena na njih. Vjerujte mi, ja ih znam bolje nego vi.”

Komentiraj